Digitalisera & effektivisera

Systemutveckling

Systemutveckling

Vad är systemutveckling?

Systemutveckling är processen för att skapa, upprätthålla & förvalta informationssystem. Våra uppdrag sträcker sig över ett brett spektrum – allt från att ta fram en webbaserad portal för ledningsgrupper till att utveckla ett system för digitala produktdisplayer. Vi arbetar med att omvandla våra kunders idéer och visioner till en färdig produkt. 

Vi på UCS IT Solutions har främst tre fokusområden:

  • Webbutveckling – Allt som går att använda genom webbläsaren.
  • Apputveckling – Utvecklingen av applikationer som du har i din mobiltelefon.
  • Integrationer – Det som gör att dina system (t.ex. CMS eller affärssystem) kan skicka information mellan varandra.

En lösning som fungerar på alla enheter

Webbapplikationer

 

Webbapplikationer är system som fungerar genom webbläsare som Chrome, Safari, Firefox & Edge. Detta gör att du kan använda dig av mjukvaran oavsett vilken enhet du är på, dvs. mobil, laptop eller stationär dator: så länge du har tillgång till internet.

 

Automatisera din vardag

Integrationer

När du arbetar i flera olika affärsystem, kan informationen behöva synkroniseras med varandra, så alla har koll på vad som händer. Vanliga integrationer är att synkronisera t.ex. CRM med affärssystem. Ett exempel på en integration som vi gjort är mellan Topdesk, som är ett ärendehanteringssystem och Visma. Supportmedarbetare behöver enbart redovisa timmarna i Topdesk, där integrationen paketerar all information och vidarebefordrar till affärssystemet Visma som automatiskt genererar fakturor utifrån det underlag som hämtats från Topdesk. På så vis sparar administrationen flera timmar i månaden, som annars skulle spenderas på repetitiva arbetsuppgifter.

När du behöver en mobilapp

Applikationsutveckling

Applikationsutveckling avser fokuset på mobilappar, som t.ex. Facebook, Instagram eller Spotify som säkert har använt på mobilen.

Företag kan komma att behöva utveckla egna sådana applikationer, och ett typiskt case är när medarbetare behöver redovisa timmar eller föra över information till administrationen.

Vi på UCS har skräddarsytt mobila applikationer till flertal kunder, exmpelvis till mHospital där vi utvecklade en app för läkare och patienter att kunna ha digitala vårdtillfällen.

Vi har med andra ord kompetensen att göra relativt komplicerade appar, du behöver bara ha en idé.

Systemutvecklarnas verktyg

Våra system

Vår avdelning är främst specialiserade på Laravel & VueJS, som tillsammans fungerar som en komplett lösning för webbappar. Självklart är vi även vana vid att använda andra system som Drupal, WordPress, ReactJS.

Vi använder även vissa verktyg som Typescript, som är ett tillägg till Javascript som hjälper till att säkerställa en högre kvalitet på koden och minimerar möjligheten till buggar.

Relevanta blogginlägg

På vår blogg hittar du både nyheter och kundcase. Det kan röra sig om allt från evenemang till projekt vi är lite extra stolta över. Klicka på knappen nedan för att komma till alla våra inlägg.

Webinar – Skydda din Office 365-data

Den 25 november kommer vi på UCS IT Solutions tillsammans med ASUS Business i Sverige att hålla ett Webinarium där ASUS visar sina produkter som är anpassade för det moderna företaget.

Evenemanget kommer hållas genom Zoom 12:00-13:30. Så, signa upp på eventet & ta del av exklusiva erbjudanden för just ditt företag med hjälp av oss på UCS IT Solutions i Linköping.

Läs mer »

Webinar event UCS IT och ASUS, 25 november

Den 25 november kommer vi på UCS IT Solutions tillsammans med ASUS Business i Sverige att hålla ett Webinarium där ASUS visar sina produkter som är anpassade för det moderna företaget.

Evenemanget kommer hållas genom Zoom 12:00-13:30. Så, signa upp på eventet & ta del av exklusiva erbjudanden för just ditt företag med hjälp av oss på UCS IT Solutions i Linköping.

Läs mer »

Integration mellan Topdesk & Visma

När kunden hanterar ett serviceärende i Topdesk, vill denne inte behöva arbeta dubbelt och fylla i information även i Visma. Därför utvecklade vi en integration som möjliggör för kunden att enbart behöva lägga in informationen i Topdesk, som därefter automatiskt synkroniseras i Visma & en faktura skickas automatiskt ut till kund vid slutet på månaden.

Läs mer »