David

IT-student

Säg hej till vår praktikant David!

Jag heter David Liljeblad och är 20 år gammal. På gymnasiet pluggade jag på det tekniska programmet med inriktning mot design och produktutveckling, varifrån jag tog studenten 2020. Jag är född och uppvuxen i Vimmerby men bor och studerar i Linköping. 

För närvarande utbildar jag mig på Berzeliusskolan i Linköping där jag läser deras Gymnasieingenjörslinje med inriktning informationsteknik. Då med ytterligare inriktning mot nätverksteknik. Detta innebär att jag till stor del spenderar mina dagar i skolan med att konfigurera nätverk både fysiskt men också i virtualiseringsprogram såsom t.ex. Ciscos Packet Tracer. En del av utbildningen riktar sig även mot server och klientlösningar både i Linux och Windows.

Nu när jag har chansen vill jag även passa på att tacka UCS-IT för att jag fått möjligheten att göra min APL hos er. Denna veckan som jag spenderat i Vimmerby har varit otroligt rolig och lärorik. Jag ser verkligen fram emot de veckor som komma skall.

Praktikant med lysande framtid!

David spenderade en vecka på vårt kontor i Vimmerby under handledning av Fredrik. Fredrik i sin tur tycker att det har varit ett rent nöje att få leda David, och ge honom fördjupade kunskaper om hur man jobbar med nätverk i skarp miljö. 

Dessa lärdomar ger honom en bra grund att stå på när han snart möter arbetslivet på riktigt. Ibland är det lätt att man tar kunskap för givet, men David har varit duktig och lättlärd, menar Fredrik. 

De här egenskaper har David även visat upp i situationer när avancerade nätverksinställningar instruerats. Fredrik har försökt vara så pedagogisk som möjligt. Detta så att David ska få en djupare förståelse för hur inställningarna används och varför man använder dem.  

Denna vecka har givit mig möjlighet att lära känna David, vilket gör att jag kan rekommendera honom för framtida tjänster, avslutar Fredrik.

Nu ska Praktikant-David spendera en tid på kontoret i Linköping. Där kommer han lära sig ännu mer och även bidra med nya idéer. Det ser vi fram emot!

Praktikant

Mer om David

På fritiden sitter jag också en hel del vid datorn, och antingen labbar med olika programvaror eller spelar spel med kompisar. Jag försöker även att träna och hålla mig aktiv så gott det går, detta blir desto lättare då min flickvän pluggar till fysioterapeut på LIU och ofta får med mig ut på diverse träningsformer.
Hur kan vi hjälpa er?

Kom i kontakt

Vill du kontakta oss? Du kan välja att ringa 013 -36 92 00, fylla i kontaktformuläret till höger eller gå till vår kontaktsida där all info finns.

Senaste nyheter

Andra nyheter och inlägg

webinar copilot
Evenemang

Webinar om Microsofts Copilot

Webinar om Copilot Den digitala assistenten, också kallad Copilot Anmäl dig till vårt webinar för att utforska hur Microsoft’s Copilot kan förändra din arbetsvardag. Upptäck hur

Läs mer
microsoft prishöjer
Blogg

Microsoft prishöjer

Microsoft prishöjer Viktig uppdatering från Microsoft gällande prishöjningar för molntjänster. Från april 2023 ändrade Microsoft upplägget kring sina molntjänster. De två största förändringarna var att

Läs mer