Copilot talar svenska!

Språkstuderande AI-assistenten Copilot

Microsoft 365 meddelar att deras Copilot nu finns tillgänglig på ytterligare 16 språk, bland annat svenska.

Vad är Copilot?

Copilot är en AI-assistent som förbättrar produktiviteten i Microsoft 365-applikationer som Word, Excel, Outlook och Teams. Den ger intelligenta förslag baserat på användarens tidigare handlingar, fyller i formulär och tabeller, söker information och skapar presentationer. Integrationen med Dynamics 365 växer, vilket ytterligare effektiviserar arbetsflöden.

AI-assistenten använder maskininlärning och dataanalys för att förstå beteenden och preferenser, vilket gör den till en kraftfull tillägg i ditt dagliga arbete.

Nu på svenska

Microsoft har utökat antalet språk som Copilot kan hantera, och svenska är nu ett av de 16 nya språken. Detta innebär att användare kan skriva promptar och få svar på svenska, vilket är en stor fördel för företagsanvändare. Tidigare har verktyget kunnat hantera svenska i viss mån, men det nya fullständiga språkstödet anses avgörande.

Förutom svenska har språk som arabiska, danska, finska, turkiska och ukrainska lagts till i den senaste uppdateringen.

Microsoft meddelar att språkstödet kommer att förbättras över tid, och att man kan förvänta sig viss inledande inkonsekvens i tolkningen av uttryck och formuleringar.

Mänsklig touch behövs 

Copilot har många fördelar, som att hjälpa användare att arbeta snabbare och effektivare genom att introducera nya metoder och funktioner. Dock kan Copilot ibland upplevas som överdrivet hjälpsam med sina många förslag på kommandon och alternativ. Därför kräver AI-assistenten alltid en mänsklig touch för att säkerställa bästa resultat. 

Vad kan Copilot hjälpa dig med?

Här är några konkreta exempel:

  • Skapa dokument: Kan i Microsoft Word föreslå rubriker, stycken och punktlistor samt rekommendera typsnitt, textstorlek och färger.
  • Skicka e-post: Kan i Outlook hjälpa till att skriva e-post genom att föreslå fraser och formuleringar baserat på kontext och tidigare kommunikation. Den kan även föreslå relevanta bilagor.
  • Hitta information: Kan i Microsoft Teams snabbt hitta relevanta filer, chattmeddelanden och dokument baserat på sökord och tidigare sökhistorik.
  • Schemalägga möten: Copilot kan föreslå mötestider som passar alla deltagare och rekommendera mötesplatser samt påminna om kommande möten i Outlook.
  • Översätta text: Kan i Microsoft Word och PowerPoint använda inbyggda översättningsverktyg för att översätta text till olika språk, vilket sparar tid för användare som behöver skapa flerspråkigt material.
  • Föreslå presentationer: Kan i PowerPoint föreslå bilder, grafik och diagram samt lämpliga designmallar för att skapa professionella presentationer som följer en grafisk profil.
copilot

Nyfiken?

För mer information, vänligen kontakta oss här!

Hur kan vi hjälpa er?

Kom i kontakt

Vill du kontakta oss? Du kan välja att ringa 013 -36 92 00, fylla i kontaktformuläret till höger eller gå till vår kontaktsida där all info finns.

Senaste nyheter

Andra nyheter och inlägg

copilot
Nyheter

Microsoft Copilot talar svenska

Copilot pratar svenska! Språkstuderande AI-assistenten Copilot Microsoft 365 meddelar att deras Copilot nu finns tillgänglig på ytterligare 16 språk, bland annat svenska. Vad är Copilot?

Läs mer
förvärv av valvea
Nyheter

Förvärv!

Vi har förvärvat Valvea UCS IT & Valvea = sant Vi är otroligt stolta och glada över att få presentera en spännande nyhet: Vi har

Läs mer