Microsofts licenspriser höjs i mars 2022

Microsofts lanserar nya licensplattformen NCE – New Commerce Experience.

Priset på Microsofts licenser höjs från mars 2022

I mars 2022 sker stora förändringar för dig som använder Microsofts produkter. Genom att Microsoft lanserar en ny plattform för licensprogram uppdateras Microsofts abonnemangsregler och prislista för bland annat licenser. Här nedan har vi kortfattat samlat det du som användare behöver känna till. 

Augusti 2021 gick Microsoft ut med att man planerar göra stora förändringar med sin plattform Microsoft CSP (där Office 365, Microsoft 365 och Dynamics 365 ingår). År 2022 slår förändringen igenom och sägs vara den största uppdateringen sedan den lanserades 2015. Det som sker är att Microsoft lanserar ett nytt sätt att köpa licenser, genom en ny licensplattform kallad NCE (New Commerce Experience).

Vilka är ändringarna?

 • Nya prenumerationsvillkor
  Nya villkor reglerar hur du kan köpa och prenumerera på Microsoft-licenser. Från den 10 mars 2022 kommer du inte längre kunna skapa nya prenumerationer på den gamla plattformen. Vill du förlänga ditt befintliga abonnemang i den gamla portalen, måste detta ske före 1 juli 2022. 

 

 • Priset höjs på vissa Office 365- och Microsoft 365-produkter från 1 mars 2022
  Gör du en ny beställning av årsprenumeration före 1 mars 2022 kan du däremot låsa det aktuella priset i 12 månader. Efter 1 mars är det nya priser som gäller.

 

 • Nya beställningar kommer endast att kunna göras i New Commerce Experience från 10 mars 2022
  Från mitten av mars kommer du alltså inte längre kunna lägga nya beställningar i den gamla portalen.

 

 • Du kan endast förnya befintlig prenumeration i den gamla CSP-portalen fram till 30 juni 2022
  Men vänta inte! Se till att byta till New Commerce Experience tidigare, så att du kan nyttja Microsofts kampanjerbjudanden. 
Microsoft CSP
Vill du få hjälp med din Microsoft 365- eller Office 365-licens?

Vi hjälper dig med din Microsoftlicens

Vi är Microsoft Guldpartner, vilket innebär att vi har god kunskap om licenser och Microsoft-produkter. Välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig! 

Hur kan vi hjälpa er?

Kom i kontakt

Vill du kontakta oss? Du kan välja att ringa 013 -36 92 00, fylla i kontaktformuläret eller gå till vår kontaktsida där all info finns.

Senaste nyheter

Andra nyheter och inlägg

förvärv av valvea
Nyheter

Förvärv!

Vi har förvärvat Valvea UCS IT & Valvea = sant Vi är otroligt stolta och glada över att få presentera en spännande nyhet: Vi har

Läs mer
webinar copilot
Evenemang

Webinar om Microsofts Copilot

Webinar om Copilot Den digitala assistenten, också kallad Copilot Anmäl dig till vårt webinar för att utforska hur Microsoft’s Copilot kan förändra din arbetsvardag. Upptäck hur

Läs mer