Ny tjänst – Microsoft 365 Backup

Ny tjänst inom Driftens tjänstekatalog

Backup för Microsoft 365

Världen utvecklas ständigt och backup har aldrig varit viktigare än nu. Många företag går över med hela sina filytor till Microsoft 365:s onlinebaserade och digitala tjänster, så som Sharepoint och OneDrive. Men det många inte tänker på eller ifrågasätter är; har man backup hos Microsoft?

Till viss del erbjuder Microsoft backup inom deras tjänster. Sharepoint har till exempel en papperskorg som bibehåller information i 30 dagar och e-postkonton som tas bort ligger inaktiva i 90 dagar innan det permanent tas bort.

Microsoft utlovar ingen backup eller säkerhetskopiering, men detta är något som många inte tänker på eller rentav inte känner till. Vi har därför tagit fram och erbjuder en ny tjänst som heter Office 365 backup som tjänst. Här har vi tagit hjälp utav vår partner Veeam som har en modul för önskemålet. Tjänsten innebär att vi tar backup av hela eller delar utav de tjänster du har inom Microsoft 365. Backuperna lagras sedan i vårt datacenter likt den off-site backup vi har. Skulle det därmed ske någonting med våra kunders data i molnet kan vi snabbt återställa det.

Är du intresserad av att veta mer? Välkommen att kontakta oss!

Backup Microsoft 365
Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten?

Du kan välja att ringa 0763-13 80 43, fylla i kontaktformuläret till höger eller gå till vår kontaktsida där all info finns.