INFORMATION COVID-19

Ta hand om dig själv och din personal

I spåren av Coronaviruset (Covid-19) är det viktigt att vi fortsätter kommunicera, förebygga och driva våra verksamheter framåt – och göra det med omtanke och respekt för vår omgivning. 

På UCS IT Solutions arbetar vi med våra anställdas säkerhet i åtanke. Därför har vi genomfört följande åtgärder:

  • Vi har som standard att vid minsta symptom arbeta hemifrån eller vara sjukskriven för att minska smittspridning till kollegor. 
  • Vi har utbildat varandra i våra arbetsuppgifter och har ett nära samarbete, även med dem som arbetar hemifrån, för att säkerställa vår leverans till dig och upprätthålla viktiga funktioner även vid personalbortfall. 
  • Vi uppdaterar alla medarbetare kontinuerligt med samhällsviktig information och förhållningssätt som påverkar arbetssituationen och vår arbetsplats. 
  • Vi har stärkt upp möjligheterna att genomföra sitt arbete fullt ut med digitala verktyg, även hemifrån. Möten genomförs via Teams, kollegor kan samarbeta över Sharepoint med mera. 
  • Vi har förstärkt vår VPN-kapacitet, inte bara för oss utan även för kunder.
  • Vi tänker även på att undvika onödig kroppskontakt som handskakningar och kramar, tvättar händerna och använder handsprit såklart. 

Våra tips till er för personalens och verksamhetens bästa kan vara följande:

1. Genomför möten digitalt, hemifrån lika enkelt som från kontoret

Med Teams kan du effektivt hålla kontakten med kollegor, dela dokument eller ha konferenser. Teams är också ett mycket kompetent verktyg för att ha video möten med befintliga och potentiella kunder. Läs mer om hur du kan använda Teams för möte här >>

2. Samarbeta med dina kollegor i realtid även hemifrån

Med SharePoint kan du jobba i dokument med dina kollegor på ett smidigt vis. Att jobba samtidigt med samma dokument tillsammans med din kollega kan vara ett effektivt sätt att se till att verksamheten fortsätter fungera oavsett var du sitter och arbetar. Läs mer om hur du kan samarbeta i dokument på Sharepoint här >>

3. Mer nyttiga och bra verktyg

Office 365 har förutom Teams och Sharepoint en hel rad med bra och nyttiga program och verktyg för att underlätta arbete, både på kontoret och hemma. Kontakta UCS IT Solutions om du idag saknar Office 365 så hjälper vi dig att komma igång.

4. Säkra jobbfunktioner med VPN

Finns det affärssystem som bara fungerar på kontoret kan en VPN uppkoppling vara lösningen för att även hemifrån kunna arbeta normalt. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa kunder med att sätta upp en säker och tillförlitlig VPN-uppkoppling, så att arbete även i icke molnbaserade system fortsätter fungera utanför kontoret. Tveka inte att fråga oss om hjälp ifall ni önskar få hjälp med detta.

Vi vill hjälpa er 

Fri support så att det kommer fungera!

För frågor som rör distansarbete, installation av VPN och Office365, erhåller alla våra kunder just nu kostnadsfritt vår högklassiga servicedesk under hela denna svåra period.

Du når vår support på 013-36 92 26 samt support@ucsit.se.


Vi på UCS IT Solutions finns tillgängliga precis som vanligt för att lyssna till dina utmaningar och svara på frågor och funderingar.
Välkommen att kontakta oss!