Vzual – Din digitala butiksassistent

Webblösning blir digital butiksassistent

Konceptet

Har du någonsin gått in i en butik och undrat vart du hittar det du letar efter? Sedan, när du står vid hyllan så hittar du alldeles för många alternativ som får dig att undra vilken produkt som är rätt för dig?

Då löser Vzual och en digital butiksassistent ditt problem!

Med hjälp av en skärm kan användare få rekommendationer på handskar i t.ex. GUIDE’s butiker, och dessutom filtrera handskarna utifrån de behov som användaren har. Exempelvis kan du välja brandsäkra handskar som även ska hålla mot extrem kyla, då får du till slut ett par få alternativ som tillgodoser dina behov. Med tre enkla steg får du en personlig rekommendation på rätt produkt för dig.

Lösningen

För att göra denna lösning möjlig var det viktigt att kunna använda sig av så mycket befintlig data som möjilgt. Därför hämtar systemet all produktinformation från kundens befintliga system, så att de inte ska behöva arbeta i olika system, utan kan jobba på precis som vanligt, och låta den digitala butiksassistenten uppdatera sig automatiskt.

I en tidig version gjordes lösningen som en app, med hjälp av något som heter NativeScript, som konverterar Javascript till appar. Men därefter beslutades att hellre gå med en webblösning, för att hålla systemet enhetligt på alla möjliga enheter, samt att det enda som då behövs från kunden är en dator med internetuppkoppling.

I ett senare skede kopplades även systerbolaget UCS Industrial in för att skräddarsy panelerna som assistenten står på, för att säkerställa att assistenten ser ut som en naturlig del av butiken, med butikens designupplägg. Detta gör att varje kund kan ha sin unika design präglad på sin digitala butiksassistent.

tekniken

Vi har byggt webblösningen i Vue.js & Laravel, som är bland de mest populära ramverken för att bygga applikationer för webben. Med hjälp av Vue.js, som är ett ramverk byggt med Javascript, kunde den skräddarsydda designen anpassas snabbt. Detta stöds av ett smidigt ramverk som Laravel, det mest använda backendsystemet 2020, för att skapa en effektiv & beprövad teknik som är både beprövad nog för att vara ett tryggt alternativ, men också ett effektivt ramverk för att säkerställa att systemet fungerar snabbt & smidigt.

Resultatet

Resultatet blev ett enkelt, smidigt & snabbt system. Utöver en nöjd kund & ett fantastiskt roligt projekt, kan slutkunderna även få följande fördelar:

  • Mer tid för anställda att fokusera på andra arbetsuppgifter istället för att behöva dirigera kunder.

  • Snabbare kundflöde då användarna vet vart de ska.

  • Ökad köpbenägenhet då användarna får en rekommendation på vad som passar deras behov, vilket gör att det inte blir förvirrade av för många alternativ.
 
Hur kan vi hjälpa er?

Liknar detta projekt något som du behöver hjälp med?

Eller har du någon annan idé som du vill ha hjälp med att förverkliga? Skriv en kommentar i fältet, eller hör av dig till Martin Kristing för att boka in en timmes kostnadsfri rådgivning hos oss.
martin.kristing@ucsit.se 
0732-32 83 30

Liknande kundcase

En kvinna sitter på en bänk och arbetar fokuserat med dator och anteckningsblock i knät
Hjälp med IT

SSP – Portalen för dig som kund

Vi hjälper dig att lösa ditt problem Vad är en självbetjäningsportal? En självbetjäningsportal (kundportal) fungerar som en resurs och en utgångspunkt för kunder som önskar

Läs mer
Always on VPN - Creanova
always on VPN

Creanova – Övergång till Always on VPN

Modernisering av lokalt Nätverk Om Creanova Saknar du lösning för fjärråtkomst till organisationens nätverk och resurser? Creanova AB startade sin verksamhet våren 1998. Deras specialområde

Läs mer