Kan integrationer effektivisera fakturering?

Integration för att effektivisera faktureringsflöden

Vad är en integration?

Ett vardagligt exempel: Användningen av en fjärrkontroll, som integrerar med en TV. Detta är ett exempel på ett enklare system som integrerar med ett mer avancerat system.  

Idag arbetar ofta de olika avdelningarna i olika system, vilket medför dubbelarbete när informationen sedan ska föras samman. Många har funderat över hur alla på företaget ska kunna arbeta i ett och samma system. Integrationer löser detta problem!

Syftet är att de flesta anställda ska använda ett enkelt system (likt fjärrkontrollen), som sköter kommunikationen med ett större mer avancerat system. Detta krävande system har då betydligt färre användare. 

Hur kan integrationer effektivisera fakturering?

Säljare och administratörer är inne i ett system som är anpassat för deras arbete och bokförare är inne i ett annat system anpassat för dem. För att underlätta för dem båda och eliminera dubbelarbete kan en integration hjälpa systemen att kommunicera med varandra.

När en säljare lägger in något i sitt system meddelas automatiskt detta till bokningssystemet som får in datan i sitt system.  

Hur vi effektiviserade Vismas faktureringsflöde

Vi på UCS IT Solutions skapade en integration för Visma koncernen. Målet och resultatet blev effektivisering av deras faktureringsflöden.

Integrationen innebär att fakturaunderlag automatiskt kan skickas från Vismas avtalshantering till deras bokföringssystem.

I det nämnda fallet så löste integrationen problemet att slippa föra in samma information i två separata system. I stället räcker det att föra in informationen i ett av systemen eftersom integrationen då automatiskt uppdaterar det andra systemet.

En order skickas från avtalssystemet och en faktura skapas då upp i bokföringssystemet.
Integrering i Vismas faktureringsflöde

3 fördelar med effektiviserad fakturering

Det kan kännas överväldigande inför ett effektiviseringsprojekt. Vi stöttar och underlättar gärna processen för er så att ni kan dra nytta av fördelarna.

  • Inget dubbelarbete vid fakturering

  • Frigör tid och kapital

  • Mindre risk för felinmatningar
Vill du effektivisera din fakturering?

Hör av dig för kostnadsfri rådgivning

Vi har experter inom flera Visma system, bland annat Visma Administration och Visma Business. Vill du lära dig mer eller är intresserad av integrationer och effektivisering av fakturor kan ni höra av er till oss för kostnadsfri rådgivning info@ucsit.se eller ring.

Hur kan vi hjälpa er?

Kom i kontakt

Vill du kontakta oss? Du kan välja att ringa 013 -36 92 00, fylla i kontaktformuläret till höger eller gå till vår kontaktsida där all info finns.

Senaste nyheter

Andra nyheter och inlägg

UCS IT Solutions tjänsteområde Drift och infrastruktur
Blogg

Tekniktrender

Dagens tekniktrender och vad de har för betydelse för dig. Molnserver Tekniktrenden molnserver innebär att dina data och applikationer lagras och körs på servrar som

Läs mer
skärmtid
Blogg

Skärmtid och digitalt välmående

Hur mycket skärmtid har du? Jag sliter upp mobilen från det vita skrivbordet. 6 h skärmtid? Bortförklaringar i huvudet och oförstående hur så mycket tid

Läs mer